Автор:Катерина Паламарчук
Пиво — один із найбільш універсальних алкогольних напоїв, який можна поєднувати з різноманітними стравами. Уміння правильно добирати їжу до цього напою дає змогу не тільки підкреслити його смакові якості, а й створити гармонійні гастрономічні поєднання.
Світле пиво
Пільзнер — це легке пиво, що освіжає, з помірною гіркотою та квітково-цитрусовими нотками. Найкращі поєднання для цього напою:
- гриль і барбекю: курячі крильця, сосиски, реберця;
- легкі салати: Цезар, овочі з нежирною заправкою;
- сири: м'які та свіжі, як-от моцарела та фета;
- морепродукти: креветки, мідії, легкі рибні страви.
Світлий лагер вирізняється своїм чистим смаком і м'якістю. Серед яскравих представників цього сорту — українське пиво, яке добре поєднується з такою їжею:
- легкі та середньожирні піци, паста із соусом із томатів або морепродуктів;
- бургери: класичні з яловичою котлетою та свіжими овочами;
- закуски: претцелі, чипси;
- морепродукти: рибні страви, суші, сашімі.
Темне пиво
Темний лагер має насичений смак із нотками карамелі та шоколаду. Це пиво чудово поєднується з такою їжею:
- смажене м'ясо, стейки, яловичий гуляш;
- страви з грибів;
- десерти: шоколадні, карамельні пироги;
- сири: напівтверді та витримані, як-от чедер і грюєр.
Стаут — це темне й густе пиво з нотками кави та шоколаду. Завітайте до магазину МАУДАУ, щоб купити цей вид хмільного напою. Його насичений смак дає змогу створювати цікаві гастрономічні поєднання:
- смажене м'ясо: баранячі відбивні, стейки;
- десерти: шоколадний торт, брауні, карамель;
- гострі страви: чилі кон карне, мексиканські тако.
Елі
Пейл-ель характеризується яскравим хмелевим ароматом і фруктовими нотками. Ідеальні поєднання для цього виду пива:
- гриль і барбекю: шашлик, реберця, курячі крильця.
- пікантні страви: індійські каррі, тайські супи;
- морепродукти: гриль-креветки, лосось.
Бурштиновий ель має багатий карамельний смак і помірну гіркоту. Його можна поєднувати з такими стравами:
- бургери, запечена свинина, м'ясні пироги;
- овочі на грилі: кабачки, баклажани, перці;
- піца з м'ясними начинками;
- сири: напівтверді, такі як едам і гауда.
Пшеничне пиво
Вайцен (Weizen) — пшеничне пиво, що вирізняється своєю м'якістю та фруктовими нотками. Воно ідеально поєднується з такою їжею:
- морепродукти: креветки, мідії, легкі рибні страви;
- німецькі ковбаски, баварські сосиски;
- легкі салати: із цитрусовими фруктами, грецький.
Вітбір (Witbier) — це бельгійське пшеничне пиво з додаванням спецій, таких як коріандр і апельсинова цедра. Поєднання для цього напою включають:
- морепродукти: мідії в соусі, креветки, легкі рибні страви;
- сири: м'які та свіжі, такі як козячий і рікотта;
- легкі салати з фруктовими заправками.
Завдяки правильному поєднанню пива та їжі можна досягти гармонії смаків і насолодитися напоєм повною мірою.
Купить rituals cosmetics на официальном сайте в Украие